Tutoriol : Cara dapatkan Kod iklan Nuffnang yang baru .

Assalamualaikum W.B.T

Alahai ,1st time wat tuto ni rasa lain pulak ,yela baru pertama kali kann.Sedar tak sedar harini sudah masuk 11 syawal dah,kejap je masa berlalu. haihhh.. ok2 jgn buang masa, today aimaa nak sharekan sikit camna nak dapatkan kod iklan nuffnang yang baru, seperti yang kita tahu nuffnang telahpun berwajah baru so kod pun kena la baru kan, Ala sebenarnya xde beza sgt pun dengan kod yang lama ,tapi pendapat aimaa better kita sama-sama tukar la kan elok kita dengar cakap nuffnang sikit .hehe

1) Okay 1stly ,korang kena pegi kat laman web nuffnang dulu ,Klik sini >> Nuffnang
2) Kedua,korang 'Log In' dulu k.

3) Then pegi ke Blog Manager & Klik 'Manage My Blog' macam pic kt atas nie.

4) Lepas klik situ , pegi ke 'Update survey' ada kat bahagian2 bawah tue .cari elok2 hehe :) cth tgk pic atas nie k.


5) Lepas klik update survey tue ,Klik 'Submit' kt bahagian bawah sekali macam cth dalam pic ni .

5) Lepas dah likk submit ,Klik pulak "Add Ads page" kat bar warna hijau bahagian atas skali tu.

6) Then nnti dia akan keluar macam pic kt atas nie ,so korang klik 'ads page' mana yang korang nak after klik dia akan keluar kod then copy n paste jela dalam blog korang, Ok Siap :) Fuhh siap jugak tutorial nie ,hehe Good Luck :)


Thank you for reading - Aimaa Fauzie